Re: SREDJIVANJE FASADA U SARAJEVU
Date: 12/09/2008 @ 22:00:59
el_vedin said:e stranica je za 10-ke al steta sto "ljudi" poput vas kvare atmosferu na ovoj stranici..
kad nesto ne ide kako treba krive dzamije..
dzamije se grade od novca dzematlija a ne od vas.. nisu vam oni duzni popravljat fasade po sarajevu imate te politicare sto glasate za njih, obratite se njima..
a to da bi dosta gradjana voljelo vidjeti dzamiju sa munarom da se vidi iz istocnog sarajeva, nemam komentara, pravom vjerniku to ne igra nikakvu ulogu..
a neznam ko hoce da gradi taj krst iznad sarajeva.. sto i kako sami znate!! moze se i od njega napravit di koja fasada!
Znam da sam ponekad dosadan sa svojim negativnim komentarima, ali to je odgovor na postove "patriota" kojima se u Sarajevu "gradi najviše u regijonu", "Sarajevo bitan grad u Evropi", "Sarajevo treba biti bošnjačko", "U Sarajevu super standard" itd. itd.
Ja svojim "negativnim" komentarima samo vraćam u realnost, da nema potrebe za tim, ne bih to radio!!
Kako ostati nijem na CIRKUS koji se pravi u ovom gradu? Na lopovlusk vlasti, urbicid, nelegalnu gradnju, neplansku gradnju, užasnu infrastrukturu izd itd??
Što se konkretno džamija tiče, naravno da mi ne smetaju (???) ali mi smeta mentalitet koji bi, uistinu, volio da napravi jednu po sred Sarajeva, a da se munara vidi u Istočnom! To NISU PRAVI VJERNICI, to su šovinisti- poput onih koji hoće da podignu krst iznad Sarajeva. Što se tog krsta tiče, naravno da inicijatorima ne bi to stvarno palo na pamet, VEĆ JE JEDINI CILJ BIO DA SE SARAJLIJE ISPROVOCIRAJU!!!
Tema "sređivanje fasada u SA" mi je inače omiljena, toliko PRELIJEPIH FASADA A U TAKO LOŠEM STANJU!!
Tek kad neku zgradu obnove (posebno iz austrougarskog perioda) sshvatim koliko je lijepa, i koliko su oronule i uništene oko nje!!!
Ne znam koliko će godina (decenija) proći da se obnove sve zgrade iz perioa austrougarske, od Hisete do Vijećnice, zamislite onda proći ulicom od Sebilja do BBI ili drugom stranom od Doma sindikata do Vijećnice?
WOOW!! Još da osvjetle mmmmmmmmmmmmmm
Pisalo je prije da će sada raditi i fasadu na Palati Marijin Dvor, kao i na nekim "uglovkama" tamo, pa me tačno interesuje, koje još zgrade trebaju da se rade u tom dijelu?
Znam da će na Obali Kulina bana biti urađene sve do Principovog muzeja, skoro da su na sve te već postavili skele.. Jedva čekam da to završe!!