Wednesday, 07th Jan 2009
Forum: Projekti u izgradnji > Topic: Naplatne kucice - slike

bosnia1990
Regular user

Country:
City: DEN HAAG
Status:
Re: Naplatne kucice - slike
Date: 06/05/2008 @ 14:20:24

Jadno je da im je trebalo skoro godinu dana da naprave obicne naplate kucice.

Proposed Merkur shoppingmall 100 000m2 Sarajevo
gorazde_66
Regular user

Country:
City: Berlin/Gorazde
Status:
Date: 06/05/2008 @ 14:30:58

bosnia1990 said:

Jadno je da im je trebalo skoro godinu dana da naprave obicne naplate kucice.
haha u pravu si! Cuj jednu godinu sa kucice :S. Mogli su jos jednu dionicu autoputa napraviti

bosnia1990
Regular user

Country:
Status:
Date: 06/05/2008 @ 15:57:20

bosnia1990
Regular user

Country:
Status:
Date: 10/05/2008 @ 22:40:49

Naplatne kućice na tehničkom prijemu

Direktor Federalne direkcije autocesta Erdal Trhulj izjavio da je započeo tehnički prijem naplatnih kućica na autoputu Sarajevo-Zenica...

Trhulj je također kazao da ne može precizirati datum početka rada naplatnih kućica.

Tehnički prijem je počeo ovih dana uvodnim sastankom između komisije za tehnički prijem, formirane od predstavnika Federalnog ministarstva prostornog uređenja, nadzora i investitora.

Početak rada naplatnog mjesta trenutno ovisi od nekoliko faktora, a to se u prvom redu odnosi na obavljanje tehničkog prijema i zatvaranje raspisanog konkursa za prijem radnika na tom naplatnom mjestu.

- S obzirom na složenost administrativnih procedura, koje u ovom momentu ne ovise od nas, ne možemo precizirati tačan datum početka rada naplatnog mjesta, već samo da se ono s naše strane može pustiti u rad već krajem naredne sedmice - izjavio je Trhulj Federalnoj novinskoj agenciji.

Na naplatnoj stanici Jošanica bit će zaposlen 21 radnik. Na provedenom javnom konkursu javilo se 66 kandidata, od kojih je svega deset zadovoljilo propisane kriterije.

-Po okončanju žalbenog postupka primit ćemo u radni odnos deset kandidata koji su zadovoljili na konkursu, a preostalih 11 ćemo primiti na ugovor o djelu. Tada ćemo raspisati i novi konkurs u kome bismo trebali vjerovatno popuniti nedostajućih 11 radnih mjesta na koje će privremeno biti primljeni radnici po ugovoru o djelu - kazao je Trhulj.

Cestarina na naplatnom mjestu Jošanica zavit će od kategorije vozila, a iznosit će 1,5 KM za prvu kategoriju vozila, tri za drugu, pet za treću i sedam KM za četvrtu kategoriju vozila. Kategorizacija vozila je detaljno opisana Pravilnikom o sistemu naplate koji je objavljen u Službenim novinama. Putnička vozila su u prvoj kategoriji, a njih na ovoj dionici ima oko 82 posto.

Trhulj je podsjetio da je ugovor s izvođačem radova Bosnaputevi Sarajevo potpisan u junu 2007., a odnosio se na izradu glavnog projekta i izvođenje građevinsko-zanatskih radova na naplatnom mjestu Jošanica.

lako je već u julu 2007. izvođač uveden u posao s revidiranim glavnim projektom i građevinskom dozvolom, već nakon mjesec dana došlo je do problema u rukovodnoj strukturi Bosnaputeva što je utjecalo na ukupan projekt.

Tek promjenom rukovodnog kadra Bosnaputeva u novembru 2007. došlo je do značajnijeg progresa u radovima. Druga polovina januara i čitav februar ove godine bili su idealni za radove i tada je završeno gotovo 80 posto posla.

Od novembra 2007. do aprila 2008. firma Bosnaputevi su u nekoliko navrata bila u finansijskoj blokadi što je također utjecalo na njen rad. Međutim, novo, mlado rukovodstvo, kazao je Trhulj, ipak je savladalo probleme koje im je ostavilo ranije rukovodstvo i završilo projekt u aprilu.

-Kada se uzme u obzir da su izvođaču radova na račun kašnjenja odbijeni maksimalni penali za kašnjenje u iznosu od 135.868 KM evidentno je da će trošak izgradnje biti 2.821.739,00 KM ili za 3,84 posto veći od ugovorenog, odnosno za 10,4 posto manje od iznosa odobrenog budžetom - kazao je Trhulj Feni.

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme/naplatne-kucice-na-tehnickom-prijemu

bosnia1990
Regular user

Country:
Status:
Date: 14/05/2008 @ 13:38:22

SALE
Regular user

Country:
City: Sarajevo
Status:
Date: 14/05/2008 @ 18:02:27

Hvala bogu, pa su nešto uradili..
Inače, kućice su baš bezveze, kada ih uporedim sa onima u Hrvatskoj- samo se s*ebem što živim u jednoj od par najsiromašnijih država u Evropi..

Uskoro bye bye $emihicie :-)
akimoto
Regular user

Country:
City: Växjö-Mostar
Status:
Date: 14/05/2008 @ 18:05:00

SALE said:

Inače, kućice su baš bezveze, kada ih uporedim sa onima u Hrvatskoj- samo se s*ebem što živim u jednoj od par najsiromašnijih država u Evropi..
Koliko para toliko i muzike
bosnia1990
Regular user

Country:
Status:
Date: 14/05/2008 @ 18:13:47

Naplatne kucice ko naplatne kucice

Meni su dobre.

limeni
Regular user

Country:

Status:
Date: 14/05/2008 @ 18:50:12

neznam sta fali kucicama...meni su upravo one u hrvatskoj bezze,ali nemores ti to nasem narodu objasniti,uvijek je tudje sladje. vazno je da se pocinje naplacivat.
Sarajlija
Regular user

Country:
City: Bielefeld
Status:
Date: 15/05/2008 @ 01:50:26

SALE said:

Bit ce jarane samo strpljenja. Al mogu vjerovati kako se osjecas al eto nevrijedi plakati radi nesta! Mozda ces imati uspijeh! Znam da je meni lakse receno nego tebi al to je svakom sudbina. Bit ce i u Bosne svega 100% sad ce nase vrijeme doci vidjeces! 100000%
SIPA
Administrator

Country:
City: NYC
Status:
Date: 15/05/2008 @ 05:04:13

Sarajlija said:

Bit ce jarane samo strpljenja. Al mogu vjerovati kako se osjecas al eto nevrijedi plakati radi nesta! Mozda ces imati uspijeh! Znam da je meni lakse receno nego tebi al to je svakom sudbina. Bit ce i u Bosne svega 100% sad ce nase vrijeme doci vidjeces! 100000%
doce kad sredimo drzavu kako treba...a dok to neuradimo mozemo samo mastati o tim stvarima....

SALE
Regular user

Country:
Status:
Date: 15/05/2008 @ 07:48:36

Sarajlija said:

Ne vidim samo razlog da budem uvjeren u to..
Pa mi sami nećemo da se suočimo sa našim problemima, a kamo li da ih hoćemi riješiti. "Ne vidim razliku između naših naplatnih kućica i Hrvatskih", "Njihove su bezze". O ukusima ne treba raspravljati, ALI .. joj.. Ma najbolje je tako.. :-(

Uskoro bye bye $emihicie :-)
stari
Regular user

Country:
City: norrland
Status:
Date: 15/05/2008 @ 08:41:05

Ma dajte sta ste se uzvrtili ...ovi kiosci za naplatu drumarine su skroz OK...eh sad moram posebno naglasiti da me raduje pa im je farba neutralna (ako me ove stare naocale ne varaju radi se o metalic-sivoj) I opet vi sa Hrvatskim usporedbama ma daj sjasite mi vise sa....umal ne rekoh cega ...Ako vam se ona njihova zuta farba na kioscima svidja ...e onda ste ...i sami zuckasti pomalo ...

Nego jel ima neko ozbiljan da meni ovako starom i neupucenom objasni kako to sa ovim tzv "otvorenim sistemom naplate" funkcionise ....

Jel to sad ...placa drumarino samo onaj koji tude ...ono bas mora proci...recimo onaj koji npr. krene od Kaknja i treba u Visoko moze se serbez voziti 5-6 puta tamo - vamo ...i nemora nista platiti

Dok oni koji bi trebali skoknuti recimo iz Vogosce do Podlugova moraju platiti svaki put kad prolaze kroz ovaj kontrolni punkt ....

Jel to tako ?

bosnia1990
Regular user

Country:
Status:
Date: 15/05/2008 @ 08:46:09

Evo vam Hrvatska:

Grozno!

nice.

Sta je ovde bolje ili lijepse????

Na nasima se jos treba postaviti cijene i ono gore, auto, kamion, bus.

emir506
Regular user

Country:
Status:
Date: 15/05/2008 @ 08:51:54

stari said:

Ma dajte sta ste se uzvrtili ...ovi kiosci za naplatu drumarine su skroz OK...eh sad moram posebno naglasiti da me raduje pa im je farba neutralna (ako me ove stare naocale ne varaju radi se o metalic-sivoj) I opet vi sa Hrvatskim usporedbama ma daj sjasite mi vise sa....umal ne rekoh cega ...Ako vam se ona njihova zuta farba na kioscima svidja ...e onda ste ...i sami zuckasti pomalo ...

Nego jel ima neko ozbiljan da meni ovako starom i neupucenom objasni kako to sa ovim tzv "otvorenim sistemom naplate" funkcionise ....

Jel to sad ...placa drumarino samo onaj koji tude ...ono bas mora proci...recimo onaj koji npr. krene od Kaknja i treba u Visoko moze se serbez voziti 5-6 puta tamo - vamo ...i nemora nista platiti

Dok oni koji bi trebali skoknuti recimo iz Vogosce do Podlugova moraju platiti svaki put kad prolaze kroz ovaj kontrolni punkt ....

Jel to tako ?

apsolutno tacno.
Za sada je samo jedan kontrolni check point.

Kad zavrse do Kaknja, navodno ce biti zatvoren sistem.
Al u to nesto i ne vjerujem, nakon ove bruke sa naplatnim kucicima.
Cuj Bosna i Sistem. Kontradiktorno.
GOLIATH
Regular user

Country:

Status:
Date: 15/05/2008 @ 21:41:02

Izgled je nebitan. Funkcija je na prvom mjestu, a da ne govorim o novim radnim mjestima sto je puno bitnije. Vi koji bi zeljeli da imate neki super-savremeni svemirski brod kroz koji se naplacuje putarina bi trebali da se spustite na zemlju.
FaceOff
Regular user

Country:

Status:
Date: 16/05/2008 @ 00:02:52

Šta se prepirete oko izgleda naplatnih kućica?!
Ja bih više volio da imamo šupice, al da imamo onoliko kilometara autoputa kao Hrvatska.

eZmir
Regular user

Country:
City: Kopenhagen
Status:
Date: 16/05/2008 @ 01:18:53

Na ovim slikama mi se cini kao da su napravili sporedni put/traku okolo ovih naplatnih kucica, jel to tacno il me vid vara?
xYz
Administrator

Country:
Status:
Date: 16/05/2008 @ 01:40:38

eZmir said:

Na ovim slikama mi se cini kao da su napravili sporedni put/traku okolo ovih naplatnih kucica, jel to tacno il me vid vara?
to je sigurno traka za posebna vozila ( hitna pomoc, policija, politicari itd... )

¤ www.sa-c.info ¤ info@sa-c.info ¤ marketing@sa-c.info

emir506
Regular user

Country:
Status:
Date: 16/05/2008 @ 09:10:24

Ko ih je pravio, dobre su vala.
Stranice: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14]

Copyrighted © Sarajevo Construction, owned by Althea Global 2007 - 2008 | All rights reserved
Optimized for screen resolution 1024*768 with 32bit color and for Firefox web browser | Tested also in IE and Opera